• Pajzsmirigy gyógyszer szedhető e terhesség alatt is?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Körülbelül 5 éve pajzsmirigy alulműködésem van. Két-három éve szedek gyógyszert (L-Thyroxin), mellyel a pjzsmirigy működésem normális. Szeretném megtudni, hogyha gyermeket várok, milyen hatással lesz ez a gyógyszer("betegség") a magzatra? Szedhetem e továbbra is a gyógyszert? Nagyobb esélyem van-e így, az elvetélésre vagy, hogy a baba nem lesz egészséges? Sajnos nagyon sok negatív hír terjeng ezzel kapcsolatban, ezért is szeretném a segítségüket kérni. Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm! Adrienn

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhesség témában

        Kedves Adrienn! Nemcsak, hogy szedni lehet, hanem kell is, mert nagyon fontos a gyermek anyagcseréjéhez. Menjen el kontrollra az endokrinológushoz, mert terhességben előfordul, hogy emelni kell a dózist, meg kell nézetni a TSH-t.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. július 22., 11:01; Megválaszolva: 2011. július 22., 23:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: