• Gyógyszerrel is lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Válaszoló! Kérdésem a pánikbetegségre szedett 2x1 0,25-ös frontinnal lenne kapcsolatos. Kisfiamnak kistestvért szeretnénk, de félek a gyógyszer mellékhatásaitól. Szedhető ez az adag a tersesség és szoptatás alatt biztonsággal? A gyógyszert nem tudom elhagyni, már próbáltam, de talán 1x1-re tudnám csökkenteni. Okozhat ez az adag valamiféle elvonást a babánál, vagy a későbiekben kialakuló betegségen lehet e szerepe? Esetleg le lehetne cserélni valami más gyógyszerre, ami biztonságosabb terhesség alatt? ( több helyen olvastam érveket a gyógyszer mellett és ellen is, és nem tudom mitévő legyek) Válaszát előre is köszönöm! I.

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongásoldó, terhesség témában

        Kedves Kérdező! A szorongásoldókat általában nem ajánljuk terheseknek, mert fejlődési rendellenesség kialakuláshoz vezethet az első trimeszterben, a harmadikban pedig a magzat hozzászokik a gyógyszerhez, és a születés után megvonási tünetek jelentkezhetnek. Ennek ellenére ha az anyuka nem tud lemondani róla, és csak kis mennyiségben szedi, akkor vállalható mellette a terhesség, mert kicsi a kialakuló problémák kockázata.


        Kérdés: 2011. július 15., 12:25; Megválaszolva: 2011. július 17., 00:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: