• Elhúzódó vérzés szülés után 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! 30 éves kétgyermekes anyuka vagyok, kisebbik gyermekem 20 hetes. Mindkét terhességem és szülésem zavartalan, könnyű volt. Ennek ellenére a kislányom születése óta folyamatos vérzést tapasztalok. Az első 4 hétben a szokásos gyermekágyi vérzés jeleit tapasztaltam, a vérzés mennyisége folyamatosan csökkent és színe egyre sötétült. Aztán a vér színe világos pirosasra változott és kisebb-nagyobb mennyiségben azóta is jelen van. A hathetes kontrollon orvosom azt tanácsolta várjunk, hátha menstruációs eredetű a vérzés. Két héttel később Ergam cseppeket kaptam, egy hétig szedtem, a vérzés csökkent, de nem múlt el. Ezután ismét orvoshoz mentem, ahol ultrahangos vizsgálatot is végeztek, megállapították, hogy a méhem rendben van, elváltozást nem találtak. Az orvos méhgyulladásra gyanakodott, kaptam Augmentin Duot és ismét Ergam cseppeket. A gyógyszereket lelkiismeretesen beszedtem, a vérzés megint mérséklődött, de el nem múlt. Ahogy a méhösszehúzó hatása elmúlt a vérzés megint erősödött. Pár nap gyógyszerszünet után ismét orvoshoz mentem, ahol az ultrahang megint mindent jónak mutatott, viszont a hasam tapintásra fájt, így újabb gyógyszert kaptam, Aktil Duot, amit szintén végigszedtem 7 napig, de a vérzés nem múlt el. Plusz információ, hogy kislányomat szoptatom születése óta. Voltam általános vér- és vizeletvizsgálaton, ultrahangon és citológiát, tenyésztést is csináltak, minden leletem negatív lett, sehol nem találtak problémát. Önnek mi a véleménye mi lehet a probléma oka, illetve mi a véleménye küret elvégzéséről ennyi idővel a szülés után? Köszönettel!

        Dr. Boros Miklós válasza a vérzés témában

        Kedves Kérdező!Ha gyulladásra utaló jelek nincsenek akkor érdemes szoptatás mellett használható hormonnal beállítani a ciklusát.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. július 08., 21:54; Megválaszolva: 2011. július 12., 08:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: