• Terhességi diabétesz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        29. hetes kismama vagyok. Actrapid inzulint adok magamnak naponta 3x. Reggel 16, délbe 13, vacsoránál 6 egységet. Ma beadtam a vacsoránál az inzulint akkor az érték 5,2 volt, étkezés közben megmértem újra akkor 4,6 volt. Étkezés után fél órával felment 7,9-re, majd az 1 órás értékem 6,3 lett. Ön szerint ez így jó? Így úgy tűnik, hogy az 1 órás érték jó, de a fél órás 7,9 értéket nem értem. Aggódom a baba fejlődésért, sajnos a magzatvíz az átlagoshoz képest megemelkedett. Ön szerint mit tegyek?

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a terhességi cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! Az értékek ilyen szintű változása nem feltétlenül jelent rosszat. Az alacsony vércukorérték is lehet veszélyes a babára nézve, ezért én nem gondolom, hogy emelnie kellene az Actrapid mennyiségét, de ezzel, vagy a kevesebb gyors hatású szénhidrát bevitelével "segíthet", ami azonban fokozza a hypolgycaemia hajlamot. Érdemes beszélnie az inzulint beállító orvosával is.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. július 07., 20:47; Megválaszolva: 2011. július 12., 01:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: