• Érzéstelenítés, szedálás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 28 hetes gravida vagyok és 6 héttel ezelőtt jobb oldali vesevezeték elzáródás és vesepangás miatt vesekatétert helyeztek fel. A beavatkozás előtt semmi érzéstelenítést nem kaptam ,mivel kismama vagyok. A műtét 20 percig tartott, de ez idő alatt annyira görcsölt a méhem , hogy nagyon féltem. Akkor voltam 22 hetes terhes. Tegnap le kellett 6 hét után venni a katétert, mivel olyan húgycső fájdalmaim voltak, hogy menni is alig bírtam, és el is fertőződött. A levétel is nagyon fájdalmas volt, igaz csak 2 percig tartott. 15 percig nem tudtam felkelni a műtőasztalról, mert annyira begörcsölt és húzódott a méhem. Most jobban vagyok de a kérdésem a következő: Ha újra fel kellene helyezni a katétert az elzáródás miatt ( mert nem tudják mi okozta az elzáródást, a baba vagy kő), hogy kérhetek-e helyi érzéstelenítőt, vagy 10-15 peces szedálást? Akkora fájdalommal jár a sín felhelyezése, hogy félek, hogy gondot okoz a terhességben, esetleg megindulhat a szülés. Higgye el, bírom a fájdalmat, de a vese szurkálása, főleg terhesen kibírhatatlan. Válaszát várom és köszönöm! Beáta

        Dr. Merth Gábor válasza a terhesség, vesekő témában

        Kedves Beáta! Igen, kérhet vmilyen fajta fájdalomcsillapítást, de ezt úgy a beavatkozást végző urológussal mint az aneszteziológussal meg kell beszélni!


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. július 05., 09:58; Megválaszolva: 2011. július 07., 10:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó