• Miért fáj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor! Császármetszéssel szültem meg 4 hónapja iker babáimat, és a házaséletem úgy érzem tönkre megy. Senki nem beszélt a negatív dolgokról amik jöttek, így szülés után. A kérdésem az miért fáj a szex ? A hüvelyemben égő fájdalmat érzek, (egészségileg teljesen rendben vagyok, szerintem nincs gomba meg ilyesmi) amikor együtt vagyunk. Próbáltuk síkosítóval, kicsit enyhült, de nem múlt el! Ez örökké így marad? Mert előtte minden rendben volt. .Ha elmúlik akkor mikor? Mit tegyünk ez ügyben? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a szülés témában

        Tisztelt Hölgyem! Szoptatás alatt a peteérés gátolt, így nincs ösztrogénhormon-hatás. emiatt a hüvely szárazabb és érzékenyebb, a közösülés kifejezetten fájhat. A szoptatás befejeztével, illetve a menses újraindulásával a nyálkahártya a hüvelyben megerősödik és minden rendben lesz újra.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. június 27., 23:07; Megválaszolva: 2011. június 30., 12:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: