• Haskeményedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Nekem az lenne a kérdésem,hogy 22 hetes terhes vagyok,és 2 napja 3-szor volt haskeményedésem!Miért??És ráadásul még mindig van pici fehér folyásom,pedig elmentem az orvosomhoz aki kezelt is ezzel mert gombás fertőzést kaptam,de egy kevés folyás azóta is van!Mitől?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! A has keményedését sok dolog befolyásolja, a stressz is, a fizikai aktivitás is, a frontok. Ha kis keményedések maguktól szűntek, nem kell aggódnia. A folyás nem biztos, hogy fertőzés eredménye, terhességben bővebb a hüvelyváladék mennyisége, ha szagos lenne, gyulladásos jelek lennének, viszketne, stb., akkor menjen vissza kontrollra.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. június 27., 19:20; Megválaszolva: 2011. június 28., 14:44

        Tudjon meg többet: terhesség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő-Doktor Úr! 30 éves vagyok 2014-ben volt egy spontán vetélés, most sikerült természetes úton újra teherbe esnem. Terhességem 8.hetében járok mely iker terhesség, ami miatt aggódom hogy a legutolsó vizsgálat során a...
        Tisztelt Doktor úr/hölgy! 5 hét, 5 napos terhes vagyok. Éjszaka közepes görcsölés jött rám, gyenge barnás, pecsételős folyással. Reggel csak hasfájás volt. Elmentem az SZTK-ba, ahol UH-t csináltak, a doktor látta a 13 mm-es petezsákot, az...
        Kedves Doktor Úr/Nő! 20 hetes kismama vagyok, a múlt héten kaptam meg a toxoplazma szűrésem eredményét: -Toxoplasma gondii IgG antitest 208 U/mL pozitív (reaktív, küszöbérték index >= 8) -Toxoplasma gondii IgM antitest 0,12 S/CO...
        Tisztelt Doktor Úr! 2015 ápr.29 volt meg utoljára a menstruacióm.A mai UH eredményem értékét szeretném megkerdezni h a kornak megfelelő-e. TRV UH élö iu grav CRL 18,4 mm s.8/3 YS 4x4,4mm szabalyos FHR 138/min. Jo-on 34x36 mmes sűrű bennékű...
        Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 38.hétben lévő kismama vagyok. A 36. héten vettek kenetet, aminek az eredménye Escherichia Coli magas csíraszámmal, és Candida albicans-ot. Egyébként már jó ideje hasmenésem van, a vizeletemben nem találtak...
        Tisztelt Dr. Tekse István! Férjemmel gyermeket szeretnénk mihamarabb. Jelenleg rendeszeresen küzdősportolok. A fogamzás és a terhesség létrejöttét befolyásolja ez a fajta sport? Érdemes már a teherbeesés előtt felhagyni ezzel a sportággal...
        a barátnőm orálisan kényeztetett de még nem mentem el. azután csókolóztunk majd ráköptem a nemiszervére és ujjaztam. Lehetséges - a terhesség? válaszát köszönöm
        Jó napot kívánok! 5 hetes terhes vagyok,sajnos refluxom van,amire szednem kell Ludea nevű savlekötő gyógyszert.Az orvos azt mondta nekem,hogy ez a fajta savlekötő szedhető terhesség alatt.Kérdèsem,hogy biztosan nem ártalmas ez a babának?Nagyon...
        Üdvözlöm! Kb. 1-1,5 hónapja hagytam abba a Neotiganson gyógyszer szedését,amit kb. 2 hétig szedtem,és most úgy néz ki,hogy terhes vagyok.Olvastam a tájékoztatón,hogy nem lehet teherbe esni 2 évig,de gondolom ez azokra vonatkozik szigorúbban...
        Tisztelt Doktor Úr! A vércsoportom AB RH negatív. Három gyerekem van, a két nagyobbik vércsoport RH faktora biztos, hogy negatív. A legkisebbé, aki egy éves is az, bár nála még csak a születése után nézték a kórházban. Mivel negatív lett...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2 ève hogy nem szedek fogamzásgátlót,amióta abbahagytam, a menstruációm mindig pontos volt. Az utóbbi 3 alkalommal kèsett 1-2 napot. Úgy döntöttünk a fèrjemmel fiatal házasokkènt,hogy babát szeretnènk. A...
        Kedves Doktor Nő/Úr! Arra lennék kíváncsi, első szülés esetén szükséges-e körültekintőbben tervezni, ha otthon szeretnénk világra hozni az újszülöttet. Valóban komplikáltabb az első szülés a többinél? 11 hetes állapotos vagyok,...
        Tisztelt Doktor Úr! Tavaly december elejétől szedek napi 20 mg Roaccutant. Elvileg ősszel fogom abbahagyni az egész kúrát. 55 kg-ra szedem a mg-okat.Kérdésem az,hogyha én 22 évesen szeretnék babát,akkor már biztonsággal ki lehet hordani a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 27 hetes kismama vagyok és felfigyeltem a haskeményedésre, de mindig csak akkor jelentkezik amikor sètálok tehát nem periódikusan és nem is görcsösen. Vékony testalkat vagyok. Mennyire probléma ez a keményedés? A...
        JÒ napot.! Erdeklődni szeretnék,hogy nekem volt egy 11.hetes abortuszom mert beteg volt a baba :( es ra 4.nappal le feküdtem a parommal és el ment bennem,hogy lehetek terhes ezek utan.? Vagy ha nem akkor mikor is eshetek teherbe.? Köszönöm előre...