• Colitis ulcerosa és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Van 21 éves kisfiam, és kistetvért szeretnénk neki. Májusban colitis ulcerosát állapítottak meg nálam. Azóta Salazopyrinből naponta 3X2-t kell szednem. A betegtájékoztatóban olvastam, hogy terhességben is szedhető. Mostanra a mellékhatások elmúltak és folsavat szedek mert a gyógyszer folsav hiányt okozhat. Milyen kiegészítő terhesvitamint szedjekhozzá, mert olvastam, hogy nem vitamin szívódik fel jól ebben a betegségben?Illetve egészséges gyermekre számíthatok? Nem lesz maradandó károsodása? Mert ha fennáll ennek a lehetősége, akkor inkább nem is szülnék! Szeretném ha felvilágosítana! Köszönettel

        Dr. Szigeti Nóra válasza a colitis ulcerosa, terhesség témában

        Kedves Kérdező! A Salazopyrin valóban szedhető terhesség alatt, csak folsav-pótlás szükséges. A betegség kissé növeli csak az esélyét bármiféle terhességgel-születéssel kapcsolatos problémának, így bátran számíthat egészséges gyermekre. Fontos azonban a szülész-nőgyógyász és a gasztroenterológus szoros együttműködése a terhesség alatt.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. június 27., 18:15; Megválaszolva: 2011. június 29., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: