• Szülés kancsalság esetén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 14 éves koromban mind a két szememet megműtötték kancsalság miatt.( Mind a két szemem befelé fordult.) A műtét után a szemem párhuzamosan állt. Kb. egy éve vettem észre, hogy a jobb szemem kifelé húz. Most újra szemüveget hordok: +5 és +3 dioptriásat. (az előtt kontaktlencsét hordtam) Nem sokára szülni fogok és a kérdésem az lenne, hogy a visszatérő probléma miatt szülhetek természetes úton vagy ne kockáztassak? Mihamarabbi válaszában bízva!

        Dr. Papp Júlia válasza a kancsalság, szülés témában

        Kedves leendő anyuka, szerencsére az Ön szemészeti eltérései (kancsalság miatti műtét és a hyeprmetropia) nem indikációi önmagában a császármetszésnek. Tehát szemészetileg nem befolyásolja a szülés módját a kérdés. Bízzon magában, babájában és a szülést vezető orvosban, ha más egyéb szülészeti vagy belgyógyászati ok nem indokolja szerintem a természetes szülésnek nincs akadálya szemészetileg.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. június 16., 18:29; Megválaszolva: 2011. június 19., 21:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: