• Imovane/7,5mg Zopiklon tartalmú gyógyszer szedése a terhesség első 6 hetében

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Terhességem első hat hetében - mikor még nem tudtam, hogy babát várok - sajnos naponta szedtem elalvás előtt az Imovane tipusú 7,5 mg Zopiklon tartalmú altatót. Az adag fél szem volt általában , de esetenként 1-1,5 szemet is bevettem. Nyugtalanít, hogy esetleg káros hatással volt a magzatra. Lehet, inkább az abortuszt választanám, mint egy sérült gyermek megszülését. Férjemmel terveztük a gyermeket, csak nem gondoltam, hogy az első próbálkozással sikerül, ezért nem hagytam fel ezzel a rossz szokással. Természetesen, most, hogy kiderült a terhesség, a gyógyszer szedésést abbahagytam.

        Dr. Boros Miklós válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!Semmilyen gyógyszer nem javasolt a terhesség első 12.hetében.A maga esetében feltétlenül keresse fel a legközelebbi genetikai tanácsadót.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 15., 10:04; Megválaszolva: 2011. június 17., 05:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: