• AFP, méhlepény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Két kérdeésem lenne. Tegnap voltam a 19+2. napon uh-on. A baba rendben van a papírok szerint csak a lepény a hátsó falon kissé alul tapad. Ez mit jelent számomra? Mire kell figyelnem, ettől nem veszítem el a babát ugye? A másik az afp eredményem. A ref : 0,70- 2,50 ig jó az enyém 0,73 lett és azon kívül hogy " hááát határeset..." nem szóltak semmi sem. A 12 hetes kombinált tezstem jó lett! 30 éves vagyok. Az Afp- a 15+4 napon vették le. Most emiatt kell aggódnom? SAjnos nem az orvosom volt a tegnapi doktor Úr aki nem állt velem szóba , nem magyarázott el semmit a két dologgal kapcsolatban, de én aggódom. Viszont két hét múlva tudok menni újra akkor nének újra uh-ot a lepény miatt! Megköszönném ha elmagyarázná nekem a két probléma lényegét! Válaszát várom előre is köszönöm!

        Dr. Herman Tünde válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! A mélyen tapadó méhlepény az esetek legnagyobb részében a terhesség növekedése során feljebb vándorol és a későbbiekben nem okoz panasz. Addig amíg a méhszáj közelében van a lepény ajánlott a kímélet és a szexuális élet mellőzése. Az AFP-vel kapcsolatosan annyit mondhatok, hogy maga az AFP eredmény a referencia tartományon belül van, de ezen kívül számos egyéb fontos tényezőt ismerni kell. Ez a legfontosabb genetikai szűrővizsgálat, ezek értékelésére ez a fórum nem alkalmas.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. június 15., 09:58; Megválaszolva: 2011. június 17., 15:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: