• Terhes lehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjemmel babát szeretnénk. Az előző menstruációm május 5-én jött meg. Hosszú ciklusaim vannak, mióta nem szedek fogamzásgátlót (január vége óta), 32-34 naposak. A mennyiség sokkal kevesebb, mint mikor még szedtem. Májusban figyeltem magam, a méhnyák, hüvelyváladék milyenségét. Május 25-én nagy mennyiségű, átlátszó, tojásfehérje szerű váladék volt, amiről azt olvastam, hogy az ovulációt jelenti. Aktus volt előtte is, és aznap is. 4 napra rá, fehér krémes állagú váladék volt, majd azt követően száraz napok. Június 1-je óta enyhe alhasi feszülést érzek, főleg a jobb oldalon. Ezzel egy időben kezdődött, hogy sokat járok pisilni. Menstruációmnak ha 32 nappal számolok, 6-án meg kellett volna jönnie. Előtte egy héttel szoktam érezni, hogy a mellbimbóm érzékeny, ez szokta jelezni, hogy hamarosan megjön. Ez most elmaradt. Volt, hogy megszédültem, a hajam és a bőröm szintén kb. 1-je óta jobban zsírosodik, bőröm kipattog. Ma reggel csináltam egy terhességi tesztet, de negatív lett. Ha terhes vagyok, mért lett negatív a teszt? Ha csak felfáztam, akkor mért nem jön meg a menstruációm, és mért a jobb oldali petefészeknél érzek feszülést? 1 hét múlva tudok csak nőgyógyászhoz menni, ha addig nem jön meg, mikor érdemes újabb tesztet csinálnom? Köszönöm szépen gyors válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhességi teszt témában

        Kedves Kérdező! Előfordulhat, hogy túl korán csinálta a tesztet,vagy a teszt nem volt elég szenzitív, ha továbbra se jön meg, 3 naponként ismételni kell, majd friss teszttel kell a nőgyógyászt felkeresnie.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 10., 09:28; Megválaszolva: 2011. június 11., 15:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: