• Terhesség alatti sport

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor no! Melyek azok a sportok amelyek veszelyt jelenthetenek a terhessegre? Rendszeresen jarok biciklizni, ezt meddig csinalhatom? Melyek azok a mozgasformak, a terhessegi tornan kivul, amit a terhesseg teljes idoszakaban vegezhetek. A nyiltvizi uszasnal is elofordulhat e fertozes es ha igen, hogyan vedekezhetek ellene. Sajnos gyakran jelentkeznek nalam cistitiszes panaszok telen. Valaszat koszonom elore is!

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség témában

        Tisztelt Kérdező! Azon sportok veszélyesek, amelyeknél ütközés, mechanikai hatás érheti a terhes méhet, pl. síelés, csapatsportok, kontakt küzdősportok. Az ízületek fokozott terhelése sem ajánlott, pl. a hosszabb futás. A biciklizés addig nem veszélyes, amíg nem esik el - emiatt inkább kerülendő. Az úszás jó, a meleg vízben lubickolás okozhat inkább hüvelyi fertőzést.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. június 06., 10:12; Megválaszolva: 2011. június 06., 14:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: