• Bárányhimlő terhesség előtt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/nő! Egy olyan problémám lenne, hogy május 7-én elkaptam a bárányhimlőt (már egyébként kiskoromban átestem egyszer rajta), de nem nagyon jött ki rajtam (csak néhány pötty a hasamon, derekamon, se láz, semmi), április 30-án volt az utolsó menstruációm és valószínűsíthetőleg május 17-e körül estem teherbe! Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben mennyire kockázatos a teherbeesés? Ha valamennyire védett voltam a vírussal szemben? Illetve ezt genetikai tanácsadó milyen hamar és milyen pontossággal tudja megmondani, hogy a magzat esetleg nem egészséges? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség témában

        Tisztelt Hölgyem! Ha már gyerekkorában átesett a bárányhimlőn, nem valószínű, hogy a terhességnek ártana a mostani fertőzés (nem is biztos, hogy az volt, hiszen teljesen nem is fejlődtek ki a tünetek, ha jól értem). A genetikai tanácsadó, amit mindenképpen érdemes mielőbb felkeresnie, az esetleges magzati ártalom kockázatfokozódásának a mértékét azonnal meg fogja tudni mondani.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. június 03., 17:37; Megválaszolva: 2011. június 06., 10:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: