• Mikor végezzek terhességi tesztet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Nekem nem jött meg a mensesem12.én ma pedig 18.a van tehát 6 napja és egy kicsit aggódok ez miatt. Vettem egy tesztet 16.án negatív lett de nem tudom,hogy jókor és jó időben végeztem el. Azóta vettem ma azaz 18.án egy másikat de ez is negatív lett. Nagyon hamar végzem el őket,vagy ez valós eredmény és én mindent jól csináltam? Ha elmegyek nőgyógyászhoz akkor megtudja nekem mondani most,menses kimaradása után 1 héttel,hogy terhes vagyok-e? A menses kimaradása után mennyi idővel végezhetek tesztet? Mert mindenki mást mond a patikában! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhességi teszt témában

        Kedves Hölgyem! Az időpont függ a tesztek érzékenységétől illetve a női szervezettől. Ha már egy hete késik a mensese, akkor az időpont bőven alkalmas a legtöbb teszt elvégzésére, ha szabályosak voltak a ciklusok. A nőgyógyász ilyenkor még ultrahangon nem látja a terhességet, de a vér HCG szintjét tudja ellenőrizni (ez viszont méhen kívüli terhességben is magasabb).


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 18., 12:27; Megválaszolva: 2011. május 19., 15:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: