• AFP eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! Szeretnék tanácsot kérni az Afp eredményemmel kapcsolatban ami : Afp:47.8IU/ml 1.82 MoM HCG:47IU/ml 2.17 MoM uE3: 5.8nmol/I 0.63 MoM 41-éves vagyok és ötödik gyermekemet várom. Válaszát elöre is köszönom. Tisztelettel Ildikó

        Dr. Deli Tamás válasza a AFP témában

        Tisztelt Ildikó! A vérvételt elvégző intézményben a biokémiai tesztek eredményeit, az Ön életkorát és az ultrahangos szűrővizsgálat eredményeit együttesen figyelembe véve fog kapni egy kockázatbecslést a velőcsőzáródási rendellenességek, a Down- és egyéb kromoszomális eredetű szindrómák kockázatára vonatkozóan. Az, hogy további teendő van-e, illetve kell-e kromoszómavizsgálatot végezni, ezen eredményektől függ. Tanácsom tehát, hogy az illetékes genetikai szakrendelésen/tanácsadások az említett kockázatbecslési eredményt szerezze be és az ottani klinikai genetikus kollégákkal a leletről konzultáljon.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. május 06., 12:41; Megválaszolva: 2011. május 09., 14:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: