• Genetikai kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy ideje depresszióval kezelnek,és szedek bizonyos gyógyszereket,amik a következők! Frontin 0,5 Paroxat 20mg MetporozolZHEXAL 25mg lamolep50mg Kérdésem a következő volna,terhesség esetén ezek a gyógyszerek milyen hatással vannak a magzatra ill a születendő gyermekre!

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség témában

        Tisztelt Kérdező! Az első trimeszterben fokozhatják némileg a magzati fejlődési rendellenességek kockázatát, a terhesség második felében magzati hozzászokást válthatnak ki, születés után megvonási tünetekkel. Pszichiáterével konzultáljon a tervezett terhesség előtt, a gyógyszerek mennyiségét a legminimálisabb feltétlen szükségesre kell csökkenteni. A gyógyszerszedés mellett ogant terhesség esetében már az első trimeszterben javasolt lesz genetikai tanácsadásra elmennie.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. április 27., 06:16; Megválaszolva: 2011. május 02., 11:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: