• Terhességi cukorbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves WebDoktor! 33 hetes terhes vagyok.Tegnap voltam 4D ultrahangon,ahol a baba méretei 36 hetesnek felelnek meg.Az eddigi kiírt szülésem dátuma is majdnem egy hónappal jön előbbre. Terhességem előtt normális testsúlyom volt és kb 11 kilót híztam.Bár rengeteg gyümölcslevet,aszalt gyümölcsöt es juice-t fogyasztottam. Lehet ,hogy terhességi cukorbetegségben szenvedek,mert Angliában ahol idáig tartózkodtam,nem mértek cukrot egyáltalán,bár a múlt héten találtak cukrot a vizeletemben,de nem tulajdonítottak nagy jelentősséget annak. Fogalmam sincs ezek után,hogy mitévő legyek?!A jövő héten utaztam volna vissza,de már nagyon félek ott szülni is,mert elveszítettem a bizalmam teljesen.Mi lesz,ha túlhordom a babát?Vagy komplikációk adódnak és károsodik a kezeletlen cukorbetegség miatt a baba? Válaszukat kétségbeesetten várom és előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhességi cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! Terheléses vércukor vizsgálatra jelentkezzen be, ha az éhgyomri már magasa lenne, nem is szükséges terhelni. Mielőbb a végére kell járni. Addig is krisztalloid szénhidrátok csökkentése, napi öt kis étkezés! Írja majd meg a labort, hogy segíthessünk!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 21., 09:34; Megválaszolva: 2011. április 22., 11:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: