• Bakteriológiai lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Kedves Doktor Úr! Terhességem 36. hetében hüvelyváladákot vettek le, ahol a tenyésztés eredménye pozitív lett. A kimutatott mikroba enterococcus faecalis. A leleten még szerepel a csíraszám/ml kategória, de mellette nincsen érték. Még ezek szerepelnek: ampicillin E, ciprofloxacin M, gentamicin M, tetracyclin R, vancomycin E. Röviden el tudná magyarázni, mit jelent ez a lelet, illetve milyen kezelésre számíthatok? A nőgyógyászom csak annyit mondott, hogy a szülés megindulásakor majd mutassam majd be a papírt. Előre is köszönöm a segítségét. Dóra

        Dr. Deli Tamás válasza a hüvelyváladék témában

        Tisztelt Hölgyem! A leírt baktérium a normál hüvelyflóra részeként sok nőben jelen lehet anélkül, hogy panaszt okozna. A szüléskor (de akár már most is lehetne) a leírt antibiotikumérzékenységek alapján antibiotikumot kell kapnia, hogy a babánál ne jelentkezzen fertőzés - ezzel kapcsolatban kezelőorvosát, illtve a gondozást végző Terhesgondozót vagy Terhesambulanciát kérdezze. A lényeg, hogy nagy baj vagy aggodalomra okot adó dolog nincsen. Sok sikert kívánok a szüléshez!


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. április 20., 19:30; Megválaszolva: 2011. április 22., 13:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: