• Homeopatiaval felkészülni a szülésre

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Tanacsado! tudna nekem segiteni abban, hogy milyen homeopatias keszitmenyeket lehet szedni ,amelyek megkönnyitik a.szülést? Jelenleg 32 hetes terhes vok, mikortol lehet elkezdeni? koszonom!

        Dr. Sebő Zsuzsanna válasza a terhesség, homeopatia témában

        A homeopátiás szerek nagyon jól működnek várandósoknál, és szülés előtt, alatt és után. Szabályozzák a méh működését, segítik a tágulást, megkönnyítik a vajúdást, oldják az anya szorongását, enyhítik a fájdalmat, segítenek a szervezetnek a sebek gyorsabb gyógyulásában.Az előkészítés már elkezdheti, és a szülésig folytathatja. Szülés-előkészítés: Az első napon egy adag Pulsatilla C30-at kell bevenni, A következő naptól öt napon át Caulophyllum C12-est kell napi egyszer bevenni. Egy nap szünetet tartunk. Ismét egy adag Pulsatilla C30 bevétele következik. Öt napon át Cimicifuga C6-12 napi egyszer. Egy nap szünet következik. Újra Pulsatilla C30, ezt követően ismét Caulophyllum öt napig, a következő héten ismét Cimicifuga váltogatva. A vajúdás alatt magasabb potenciát is használhatunk C30-ast, akár C200-ast is. A C30-ast 20-30 percenként megismételhetjük 2-3-szor, ha eredményt tapasztalunk. A C200-ast elég egyszer adni, ismételni csak akkor tanácsos, ha jó hatás után visszaesést tapasztalunk, és a tünetek nem változtak meg. A szülés utáni panaszok kezelésére elegendő alacsonyabb potencia – C vagy D 12-es – kúraszerűen, napi két-három alkalommal a panaszok javulásáig, maximum öt napig. CIMICIFUGA A a női nemi szervekre ható gyógyszer. Nagyon hasznos, ha a méhnyak görcse miatt szabálytalan, erős szülési fájdalmak akadályozzák a tágulást. E szer elrendelhető megelőző céllal is, illetve a vajúdás megindulásakor és a burokrepedést követően CAULOPHYLLUM Méhtevékenység: rövid, fájdalmas, intenzív fájások, gyakran rendszertelenek is. A méh normotóniás, de a méhszáj feszes, nem tágul. Szúró fájdalmak a méhszáj környékén. Gyakran a fájáskeltő infúzió is hatástalan. Fájáserősítő hatása miatt „homeopátiás Oxytocinnak” is nevezik. PULSATILLA Méhtevékenység: heves, fájdalmas, rendszertelen. Változékony testi tünetek, a fájdalom változó helyre történő kisugárzása. Nem bírja a meleget, friss levegőre vágyik. Nem szomjas. A lepény leválását elősegítő szerek: SABINA, SEPIA. A lepény távozását elősegítő szerek (gyenge, rendszertelen összehúzódások miatt késik): CAULOPHYLLUM, SECALE, PULSATILLA A szülőcsatorna sérülései: ARNICA C30 (C200 egyszeri ismétlése), BELLIS PERENNIS C12. Gátmetszést követő panaszok: STAPHISAGRIA C12. Hát van mit használni, és ez csak egy szűk kivonat. Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna


        Kérdés: 2011. április 20., 09:00; Megválaszolva: 2011. április 23., 14:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: