• Vetélés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy igen érdekes dolog történt velem, amit inkább megkérdeznék, mielőtt túlmisztifikálnám. Az elmúlt 5 hónapban két vetélésem volt, mindkettő a 6 hétben. Most áprilisban is megfogantam. Gyakorlatilag az ovulációm óta nem igazán merek sportolni, nehogy megerőltessem magam, azonban volt egy kisebb futásom, amiről nem is gondoltam, hogy megvisel, de egyszer csak éreztem a köldököm tájékán kissé éles fájdalmat, mintha elszakadt volna valami, de semmi több nem történt. A másnapi terhességi tesztem negatív lett. Lehetséges, hogy amit éreztem, az gyakorlatilag a vetélés pillanata volt? Nem fájt, nem görcsölt különösebben, illetve nem tartottam erősnek, vitaminokat szedem, orvoshoz járok, de valahogy nem akar megmaradni. Lehet, hogy egy nagyobb ijedtségtől, vagy egy szimpla 1000 méter futástól elvetélhetek?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vetélés témában

        Kedves Hölgyem! Biztosat mondani nem lehet, az alhasi fájdalom akár emésztési probléma jele is lehetett. Nagyon korai terhességekről van szó, ilyenkor ha történik is vetélés legtöbbször nem észrevehető, nem kimutatható, esetleg a pozitív, majd negatívvá váló terhes teszt utal rá. A kórelőzmények miatt, ha babát tervez, a fizikai megerőltetéstől tartózkodjon! A többszörös vetélés okai ki voltak vizsgálva? Ha nem, érdemes lenne.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 17., 19:44; Megválaszolva: 2011. április 19., 08:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: