• Terhes/nem terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! A következő problémám lenne: Nuvaring hüvelygyűrűt használok már kb. 5 éve, múlt héten (H-V) volt a gyűrűmentes időszakom, hétfőn reggel kellett volna fölraknom az új gyűrűt, de sajnos eltűnt a receptem, így csak kedd 12 körül tudtam felhelyezni. A Nuvaring tájékoztatójában az áll, hogy ha nem helyezzük fel időben a gyűrűt és éltem nemi életet a gyűrűmentes időszakban, fennáll az esélye, hogy teherbe estem. Nos mióta ezt elolvastam nem tudok másra gondolni, a terhességi tesztek viszont csak az elmaradt menstruáció napjaiban végezhetőek el(legalábbis én csak ilyet találtam).Addig viszont valahogy meg kell nyugodnom. Ön mennyi esélyt lát rá, hogy terhes lehetek? kérem nyugtasson meg! (hogy nem) Köszönettel: Lara1016

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhességi teszt témában

        Kedves Lara! Nincs nagy esély a terhességre, de sajnos nem nulla. Vannak nagyon érzékeny tesztek, amik korán kimutatják a terhességet, ilyen pl. a Detego, ez már a fogantatástól számított 10. napon is közel száz százalékos biztonsággal mutatja ki a terhességet. Patikában keresse, remélem, a teszt negatív, és ön is megnyugszik.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 14., 20:34; Megválaszolva: 2011. április 17., 11:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: