• Gyermeket szeretnék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt hölgyem/uram! 28 éves nő vagyok. Múlt év novemberében teherbe estem, ami sajnos egy hónap múlva vetéléssel végződött. Kaptam sárgatest hormon pótlást, de sajnos az sem segített. A "sebek" lassan begyógyultak, és most azon vagyunk a férjemmel, hogy ismét megpróbáljuk. Nekem közel 3 évig a menzeszem nem jött meg, csak gyógyszerek segítségével, mint kiderült ezt a családi körülmények, főképpen a stressz okozta. Az életmódváltás, és a nyugodt körülmények hatására egy éve már rendszeresen menstruálok. Ez a "múlt" hatással lehetett az én vetélésemre??? Milyen vizsgálatot javasolna, így terhesség tervezése előtt??? Szedjek esetleg valamit, ami növeli a sikeres gyermekáldást??? Válaszát előre is köszönöm!!! Tisztelettel Kinga!

        Dr. Deli Tamás válasza a vetélés témában

        Kedves Kinga! Pontos alapbetegségét (ami miatt nem volt vérzés 3 évig) nem ismerem, így csak általánosságban válaszolhatok. A stressz hozzájárulhat vetéléshez, de ezer más oka is lehet. Különös vizsgálat a terhesség előtt, ha csak egy egyszeri vetélésről volt szó, nem szükséges. Folsavat szedjen, illetve terhesvitamint.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. április 10., 13:27; Megválaszolva: 2011. április 11., 19:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: