• Teljes ágynyugalom nyílt méhszájnál?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! 26 hetes, 1. gyerekes kismama vagyok. Eddig kiválóan éreztem magam, minden eredményem (vérnyomás, cukor, vérkép) tökéletes. A baba remekül fejlődik, nagyon eleven. Terhesség előtt 170 cm/50 kg voltam, mostanra feljött 5 kg, és mind a hasamra. Ezért kb. 3-4 hete fáradékonyabb, lassabb vagyok, házimunkát, kertészkedést csökkentettem, nem emelek. Este nehezen alszom, ezért az orvosom esti 1 Pipolphent írt fel, valamint szedtem napi 1 tbl 500 mg magnéziumot. Estefelé keményedik is a hasam úgy egy hónapja, de nem fájdalmas, inkább csak fura (úgy óránként 2-3 alkalommal, 3-4 percre). 3 napja este egy kis szúrkálást (nem görcsöt!) éreztem a hasamban, így másnap reggel bementem egy vizsgálatra. A cervix értékem 3100 lett, amiért az orvosom a sárga földig leszidott, azonnali táppénzre utalt, kötelezően szednem kell 3x1 Pipolphent és No-spa-t, 2 x1 mgnéziumot valamint otthon (kikönyörögtem, hogy ne a kórház legyen) 22 óra szigorú ágynyugalom!! Nem akarom elbagatellizálni, örülök, hogy aggódik értem, tiszteletben tartom a véleményét, szedem a gyógyszereket és alig kelek fel az ágyból, de egy picit túlzásnak tartom. Tökéletesen jól vagyok, nincs görcs, keményedés (max. napi 5ször és max 1 percig tart), a baba továbbra is nagyon sokat mozog. De nem szigorú ez egy kicsit? Irodai munkám van, nem megerőltető (most itthonról kellene végeznem, ami sokkal nehezebb, ráadásul a táppénz is sokkal rosszabb, mint a fizetés…), ezért szeretnék még dolgozni, kicsit néha sétálni, a babának vásárolgatni stb. Önnek mi a véleménye? Köszönöm, üdvözlettel

        Dr. Boros Miklós válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!Ha a terhesgondozást végző orvos úgy itéli meg,hogy az általa elrendeltek szükségesek ,akkor illik betartani és nem szabad kételkedni szavaiban.Ő jól tudja,hogy milyen súlyos problémát jelent egy koraszülés.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 10., 13:00; Megválaszolva: 2011. április 13., 17:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: