• kockázat Down kórra

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor Úr! Testvérem állapotos. A 12. heti UH- n nyaki redő: 1,5mm. Az integrál teszt nagyon jó lett Downra (is) 1:1000 A 20. heti UH-n echodens beleket találtak amit egy 2. privát UH megerősített. A genetikus az amniocentézist ajánlotta annak ellenére, hogy az UH-on semmi egyéb eltérés nem látszik pl. szívnél. Tehát a kora és az echodens belek szerinte indokolják a vizsgálatot, annak ellenére, hogy már most is pihennie kell a kismamának mert a méhnyak megrövidült. A vetélés kockázata Ön szerint nem nagyobb minthogy Down-os a baba?

        Dr. Boros Miklós válasza a amniocentézis témában

        Kedves Kérdező!A genetikus szava a döntő problémás esetekben,ugyanis csak az amniocentesis tud válaszolni,hogy egészséges-e a magzat.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. március 21., 14:29; Megválaszolva: 2011. március 22., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr / Doktornő! Kismama vagyok, többször kellett már vizelet mintát adnom a kórházban ahol szülni szeretnék. Sajnos nem mindig sikerült megoldani, hogy a pohár ne érjen az intim részeimhez (bár tudom, hogy így bacik kerülhetnek...