• Szülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Fiam élettársa jelenleg 5 hónapos terhes. Már van egy 10 éves kisfia, akit császárral szült. Ezt a kisbabát is császárral fogja megszülni. Azt mondja, hogy veszélyeztetett terhes, nyitva van a méhszája, de az orvos nem varrja össze. A babát az orvos akkor akarja tőle császármetszéssel kivenni, amikor eléri a 2,5 kg-ot, mert "nem kockáztat", nem akarja, hogy elfojjon a magzatvíz. Ilyen van? Nekem ez furcsa! Mi van akkor, ha 8 hónapos korában már eléri ezt a súlyt? Akkor is meg fogja császározni a "menyemet" ? Úgy tudom, hogy a legveszélyesebb hónap a 8-ik. Nagyon aggódom!!! Kérem szíves válaszát, tájékoztatását. Köszönettel.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! A pontos szituációt nem ismerjük, így nem igazán tudjuk véleményezni a helyzetet. A méhszáj összevarrását ritkán alkalmazzák, az sem derül ki, hogy mennyire van nyitva, milyen egyéb okok állnak fent, miért lesz indokolt a császár, stb. Ha leírja az orvos által adott ambuláns lapon álló szakvéleményt, mi is tisztábban látunk az esettel kapcsolatosan.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. március 10., 13:38; Megválaszolva: 2011. március 11., 11:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: