• Leiden heterozigóta mutáció hatása a terhességre

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Évekkel ezelőtt Leiden heterozigóta mutációt mutattak ki nálam, amikor hormonális fogamzásgátló felírását kértem. Trombózis nem fordult elő nálam eddig. Most 35 hetes terhes vagyok, és napi 1 Fraxiparine 0,6ml injekciót írtak fel számomra. ( Életkorom 41év, súlyom 71kg) A gyógyszer használati utasításán az áll, hogy sem terhesség, sem szoptatás alatt nem ajánlott a használata. Kérdésem, hogy milyen ártalmat jelent a gyógyszer használata a baba számára, célszerű-e a használata? Válaszát előre is köszönöm: Kata

        Dr. Csuth Ágnes válasza a leiden témában

        Kedves Kata! A terhesség alatt használható a kis mol. súlyú heparin, nagy tapasztalatok vannak vele, ne aggódjon!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. február 02., 15:25; Megválaszolva: 2011. február 05., 19:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: