• Szedhetem vagy várjak vele?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A hétvégén kórházba kerültem a sürgősségire alhasi- és derék fájással. 2 infúziót kaptam, reggel hazaengedtek, persze nem tudták megmondani mi bajom lehet, mi válthatta ki a hirtelen fájdalmaimat. Az orvos szerint méhen kívüli terhes vagyok vagy vesekövem van (ami már 2002-ben volt). A háziorvosom beutalót írt hasi ultrahangra és laborvizsgálatra, de ezekre csak február közepi időpontot kaptam. Közben szednem kellene, az orvos által felírt aflamin filmtablettát, amiről azt olvastam, hogy terhesség alatt és veseelégtelenséggel küszködők ne szedjék. A kérdésem tehát az lenne, mivel konkrétan nem tudják mi a bajom, csak a vizsgálatok után leszünk okosabbak, szedjem-e vagy ne? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! Egyelőre ne szedjen Aflamint, míg ki nem derül a probléma oka. Keressen fel nőgyógyászt, ha késik a vérzése, vagy bármilyen problémája van, ne várjon február közepéig. Történjen rutin labor, ha még nem volt. Terhességi tesztet is csináljon!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. február 01., 11:49; Megválaszolva: 2011. február 02., 10:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: