• Fenyegető vetélés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5-6 hetes terhes vagyok es nehany kerdessel fordulok onhoz. Angliaban lakom es itt teljesen mas az orvosok hozzaallasa mindenhez, ezert erdekelne valaki mas velemenye is. Ket napja kicsit megeroltettem magam es estere eleg eros menstruacio jellegu gorcseim voltak es nagyon nagyon enyhe barna folyas. Nem is inkabb folyas mert betetet se kellett hasznalnom csak pisileskor vettem eszre. Sajnos volt egy vetelesem ket honapja (korai veteles, magatol befejezodott) ugyhogy most minden nagyon megijeszt. Az orvos semmit nem csinalt csak megnezte a vizeletemet ami rendben volt, meg megkerte hogy mutassak ra hol faj. (ramutattam a mehemre) Ez volt a fizikalis vizsgalat. Kerdeztem hogy szedhetek-e magneziumot de azt mondta hogy csak fajdalom csillapitot szedjek ha kell. Pedig mindenhol azt olvasom hogy magneziumot javasolnak gorcsokre. Most akkor szedjek vagy ne? Es ha igen mennyit? Itt nincs Magne B6 szoval mg-ban kerdezem az esetleges adagolast. A masik dolog amit nem ertek pl. hogy Magyarorszagon szinte mindenkinek aki kicsit barnazik vagy verzik rogotn adnak progeszteron potlo gyogyszert. En arra gondoltam hogyha alacsony lenne a progeszteron szintem akkor rendszertelen lenne a menstruaciom es mar eleve nehezen estem volna teherbe, vagy ez nem fugg ossze egymassal? Egeszseges 26 eves vagyok, szoval az elso vetelesnel elhittem hogy valami baj volt a babaval, de ha ez is el akar menni akkor mar eleg nagy az eselye hogy a baj velem van es nem a babaval. Kozben a munkam miatt is aggodok, mert elegge megerolteto, 8-9 ora allas, rohangalas es stresszeles, sokszor alig van idom leulni 5 percre. Lehet hogy emaitt volt a "barnazas" meg a gorcsolas? Valaszat elore is koszonom!

        Dr. Boros Miklós válasza a vetélés témában

        Kedves Kérdező!Panaszok esetén mindig UH:vizsgálattal dönthető el,hogy van-e baj.A vetélések egy része természetes szelekció,ezért nem ajánlatos mindenáron a gyógyszer szedése.A pihenést viszont ajánlom.Három vetélés után szoktunk részletes kivizsgálást javasolni.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. január 12., 12:35; Megválaszolva: 2011. január 15., 13:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: