• Terheléses vércukor vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktorúr ! Kérdésem, hogy terhesség alatt minden esetben kötelező-e a terheléses vérvizsgálat? Tudom hogy az esetek többségében megcsinálják, de lehet olyan helyzet amikor csak javasolt, de nem kötelező? Ennél a vércukormérésnél elegendő az ujjbegy megszúrása, vagy mindenképpen le kell venni a vért? Úgy hallottam, hogy nem minden kismamánál végzik el, csak ahol valami probléma van. Előre is köszönöm a válaszukat.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terheléses vércukor témában

        Kedves Kérdező! Kötelező szűrővizsgálat, vénás vérből végzik, nem ujjbegyből.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. december 27., 13:02; Megválaszolva: 2010. december 28., 17:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: