• Szoptatás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Egy éve hagytam abba a szoptatást. Kisfiam választotta el magát. Elég sok tejem volt a jobb mellemben és folyamatosan óvatosan nyomogattam ,hogy ürüljön ki a tej belőle. Most is egy két csepp átlátszó vagy sárgás folyadék vagy tej jön még belőle. De tényleg csak pár csepp. Ez nem gond? Kell valamit tennem?Más panaszom nincs . Köszönöm a lehetőséget és a segítséget!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szoptatás témában

        Kedves Kérdező! Azért van még valószínűleg teje, mert nyomogatja a mellét. Ezzel nem a kiürülést segíti, hanem a tejtermelést stimulálja, mert a szervezet úgy érzékeli, mintha a gyermek szopna. Ne nyomogassa a mellét, lassan el fog így apadni a tej. Ha így is marad tejtermelődés, keressen fel endokrinológust!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. december 20., 14:07; Megválaszolva: 2010. december 22., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: