• Terhességben lehet tovább szedni a Letrox-ot és allergia gyógyszert?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Pár napja derült ki,hogy terhes vagyok,még csak erősödő pozitiv tesztjeim vannak. Pajzsmirigy alulműködésre szedek 50-es Letrox tablettát, és allergiás vagyok, erre pedig Lertrazint. Kérdésem az lenne, szedhetem e ezeket tovább. Az allergiám sajnos nagyon kellemetlen, ha nem szedem ezt a gyógyszert (valószínűleg penészgomba és poratka okozza de nem tudom megszüntetni teljesen az allergén anyagokat a házban). Köszönettel előre is!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! A Letrox mindenképp menjen tovább. Endokrinológusával beszéljen meg egy időpontot, mert a pajzsmirigy-funkcióra a terhesség alatt különösen oda kell figyelni.Az allergia-ellenes gyógyszert átmenetileg szüneteltesse, és beszélje meg nőgyógyászával, hogy javasolja-e. Az antihisztaminok egyébként vizsgálatok szerint veszélytelennek tekinthetőek, mivel a klinikai vizsgálatok során egyiküknél sem merült fel, hogy fejlődési rendellenességet okoznának.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. december 08., 13:33; Megválaszolva: 2010. december 09., 15:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: