• Ikerterhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor úr! 13. hétben vagyok az iker terhességemben, és érdekelne pár információ speciálisan az ikrekre nézve. Az orvosom azt javasolta, hogy elhagyhatom a terhes vitamint, de kalciumot szedjek. Ez nekem kevésnek tűnik, és nem is pontos: naponta mekkora adag vitaminra lenne szükségem és miből? Érzésem szerint elengedhetetlen a kalcium, magnézium, jód és C vitamin pótlása, de a B vitaminokat sem akarom kihagyni. Mit érdemes szednem, hogy elkerüljem a túladagolást, de mindent megkapjon a szervezetem? Érdekelne még, hogy van-e magyar nyelvű iker terhességről szóló könyv, mert nem találtam a szakirodalomban speciálisan ebben a témában könyveket. Köszönöm előre is válaszát!

        Dr. Boros Miklós válasza a iker témában

        Kedves Kérdező!Én javaslom a vitamin szedését,nem kell duplán szedni.A túladagolástól ne féljen,a felesleg kiürül.Valóban nem jelent meg mostanában könyv,de az antikváriumokban találhat.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. november 15., 15:18; Megválaszolva: 2010. november 19., 06:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: