• Milyen magas cukorszintnél lép fel oxigénhiány a magzatnál?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr. Neten olvastam, hogy ha az anyának magas a vércukorszintje, akkor a magzat szervezete nem biztos, hogy képes elegendő inzulint termelni, ami következtében oxigénhiányos állapotba kerül, és ezért a baba lehet, hogy szellemi fogyatékos lesz. Milyen magas vércukorszintnél alakulhat ez ki? Köszönöm! Emőke

        Dr. Fekete István válasza a terhesség témában

        Kedves Emőke A világhálón néha megtévesztendő információk is keringenek.A méhen belül elszenvedett magas cukorszint nem elsősorban oxigénhiányos állapotot idéz elő, az csupán sokadik következménye lehet egy ilyan anomáliának. Az anyai vércukorszinteket, amennyiben van családi anamnézis a 12. héten, ha nincs rutinszerűen a 24. héten ellenőrízzük az unevezett vércukor terheléses vizsgálattal. Mindenképpen törekedni kell a 7 mmol/l vc. érték alatti tartományra.


        Dr. Fekete István
        szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista

        Dr. Fekete István

        Kérdés: 2010. október 24., 08:57; Megválaszolva: 2010. október 27., 09:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó