• Cysta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        egy petefészekkel teherbe lehet esni?köszönöm Julia

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhesség témában

        Ha működik, akkor igen.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Csuth Ágnes
        Dr. Csuth Ágnes, rovatvezető
        családorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. október 02., 00:35; Megválaszolva: 2010. október 04., 11:31

        Tudjon meg többet: terhesség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr. Molnár Dóra! Számomra nagyon fontos kérdéssel fordulok önhöz. 17 hetes ikerterhes kismama vagyok. Tegnap a genetikai ultrahangon a kisfiam szívére a következő diagnózist írták: \"B\" magzatnál négyüregű magzati szív, tágult...
        Tisztelt Holgyem/ Uram! Babat tervezunk a parommal mar egy ideje. Junius 18 rendesen megjott a menstruaciom, Majd kovetkezo mestruacio julius 15 valt volna esedekesse, am az nem jott meg (mindig pontos volt a menstruaciom)A ciklusom 28 napos. 16-an...
        Tisztelt Doktor Úr! 26 hetes terhes vagyok. Próbálom kerülni a szoros ruhákat, tegnap viszont a hűvös idő miatt harisnyanadrágot vettem fel, nehogy felfázzak. Pár órán keresztül viseltem, nem volt lehetőségem levetni, viszont eléggé...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 25 hetes terhes vagyok. Mindenhol azt olvasom hogy kerülni kell a nyers, félig átsült húsokat. A minap étteremben vacsoráztunk, grillezett csirkemellet ettem. A hús belseje 1-2 helyen nem volt hófehér. Lehetséges hogy...
        Tisztelt Dr. Pétervári László ! Köszönöm szépen a kimerítő válaszát ! Kicsit hiányolom a konkrétumokat, amik arra vonatkoznak, amit kérdeztem . Ez egy általános, igen részletes leírás a dohányzás veszélyéről. Amit nagyon szépen...
        Tisztel Doktornő/Úr! Számomra nagyon súlyos, nyomasztó problémával fordulok Önhöz . Kisbabát várok :) Mikor kiderült , akkor már 7-8 hetes terhes voltam . Sajnos igen erős dohányos vagyok ( napi 1-1,5 doboz ) . Mivel nem tudtam, hogy babát...
        Tisztelt Doktor! 28 hetes terhes vagyok,vekony testalkatu,kint elek Angliaban.2014.08.11-en voltam ultrahang vizsgalaton.Az eredmenyek a kovetkezok: BPD:70 HC: 255 AC:215 FL:52 A baba becsult sulya: 0.965 A koldokzsinorban a veraramlas normal.A...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő A terhességem 5 hetében barnás, pirosas váladékozásom volt, az ambulancián vették észre, hogy méhszáj polipom van, és ez okozza. Most tartok a 8 hétnél és ma napon is volt egy hasonló barnás, pirosas folyásom....
        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Kedves ismerősöm lánya 10 hetes terhes első babájával. Az egyik veséje a kismedencében helyezkedik el. A nőgyógyásza szerint biztos, hogy majd császármetszéssel kell világra hozni a babát.Több kérdésem is...
        Kedves Doktor Ùr, Elmaradt menzeszem utáni 2.napon több terhességi tesztet is elvégeztem, mind pozitiv lett, utoljára du.i vizeletből digitális teszt 2-3 hetes fogamzást mutatott a pozitiv eredmény mellett. Sajnos a hasam sokat szúrkál, ez...
        Üdvözlöm! 26 hetes kismama vagyok, ez az első terhességem! Pár hete dagad a bal lábfejem és bokám elég rendesen és reggelre sem apad le teljesen. Már kb. a 14-15 héttől is dagadt néha de inkább a meleg miatt és reggelre leapadt...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Fájdalmas furunculusaim lettek a combom felső részén a bőrgyógyász Tetralysal 300mg gyógyszert írt fel amit elkezdtem szedni 13 szemet vettem be mikor allergiás reakciók jöttek ki rajtam feldagat a szám felső része,...
        Tisztelt Doktor Úr! Ezen a héten egyszerre tudtam meg a két hírt, hogy babát várok és hogy "egyéb és k.m.n. petefészek cysták" találhatók a jobb petefészkemen. Ebből az egyik "egy 82*85 mm-es, többrekeszes, nagyrészt endometriosisra...
        Tisztelt Doktor úr!8hetes kismama vagyok 2.gyermekemmel,és Hipp natal vitamint szedek.Az előző terhességnél is azt szedtem,állandóan rosszul voltam,25kg-ot híztam.Most néha-néha "elfelejtem"bevenni,és akkor sem hányinger,sem farkaséhség nem...
        Tisztelt Doktor úr! 22 hetes terhes vagyok,és a külső méhszáj nyitott,és azt szeretném kérdezni,hogy veszélyezteti e a baba korábbi születését, és szeretnék tanácsot kérni,hogy ez ne történjen meg.Előre is köszönöm a...
        Tisztelt Dokto Nő/Úr! 9 hetes kismama vagyok és a rákszűrésem eredméne P2 és a következők szerepelnek rajta :Gyulladásreaktiv hámelváltozás.kóros flóra, regeneratio,Szükség szerint co. A leletet emailban kaptam ott javasolt kezelés klion...
        Tisztelt Fáklya Mónika! Eléggé elkeseredtünk az alábbi szakmai cikket olvasva: http://www.drberes.hu/index.php/szakmai-blog/17-a-gyermek-ertelmi-fejlodese-es-az-anyai-pajzsmirigy-funkcio Épp most vagyok a 12. héten, a leleteim: TSH: 1,4 Mu/L, FT-4:...
        Jó napot! 38 hetes terhes vagyok és úgy néz ki császármetszéssel kell megszülnöm a babát,mert nem fordult be. Komplett bal tawara szár blokkot állapítottak meg nálam körülbelül 3 éve. Akadályozza ez a műtétet vagy esetleges szülést?
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Orvosaim eltérő válaszai miatt érdeklődöm Öntől arról, hogy Hashimoto Thyreoditis betegség esetén terhesség, során (korábban többszöri vetélés) szedhető-e jód tartalmú magzatvédő vitamin, vagy nem inkább...
        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Arról szeretnék pontosabb információt kapni, hogy másfél év után, június elején hagytam abba a fogamzásgátó (Corenelle) szedését. Azóta a párommal nem védekeztünk, de a távolság miatt nem tudtunk sokszor együtt...