• Habituális vetélés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg a harmadik vetélésemet "élem" át és szertném tudni,hogy milyen okai lehetnek nálam.Ha túl leszek ezen,akkor lesz egy teljes kivizsgálás,de az még hosszú idő és addig is jó lenne,ha valamennyire tisztában lennék vele,hogy mi lehetett. Van egy 15 éves fiam az első házasságomból,aki minden komplikáció nélküli terhességből született.Akkor 18 éves voltam,mikor szültem őt.Most 33 vagyok,a mostani férjemmel a harmadik vetélésnél tartok.Az első 7 éve volt,nem tervezett terhességből,az 5. héten volt missed AB,műszeres befejezés.Most áprilisban volt a második, a 11. héten.A baba 6 hetesnek felelt meg(9 hetes ultrahangon),akkor megállt a fejlődésben.Kaptam utrogestant,ami valószínűleg késleltette a spontán kilökődést,ezért tartott a 11. hétig.Azt hozzá kell tennem,hogy nem Magyarországon élek,hanem Írországban és itt a kismamákat nem vizsgálják.Nincs ultrahang az elején,az első a 20 héten lett volna.A műszeres befejezést sem támogatják,szeretik a természetre bízni a dolgokat.A 11. héten a halott magzat kilökődött,magától,teljesen kiürült a méhem,nem volt műszeres befejezés.A szövettanon nem találtak rendellenességet.Most 6 hetes vagyok és vérzek 4 napja,darabos vérzés.Valószínű,hogy ez egy újabb vetélés,de nem néznek meg,azt mondták, még várjak.Az előző vetélésem után volt egy progreszteron szint ellenőrzés,a ciklusom 21. napján.Az orvos szerint teljesen normális volt a szint.Ön szerint ezek alapján mik a lehetséges okai ezeknek a vetéléseknek?Lehetséges,hogy valamilyen méhen belüli problémám van,annak ellenére,hogy már van egy egészséges gyerekem? Előre is köszönöm válaszát:

        Dr. Boros Miklós válasza a vetélés témában

        Kedves Kérdező!Ez az a kórkép mely mögött számos ok lehet.Lehet anatómiai,hormonális,genetikai,de nem egyszer a részletes kivizsgálás sem mutat ki semmit.Igaz,hogy már van egy gyereke,de más az apa.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. szeptember 25., 10:16; Megválaszolva: 2010. szeptember 28., 10:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: