• Veszélyeztetett terhes vagyok, mit tudok még megtenni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! 29 éves 12 hetes kismama vagyok, akinek már van egy 3 éves kislánya, a vele való terhesség mesébe illő volt, minden komplikációtól mentes. Az elmúlt két évben azonban 3 egymást követő vetélésem volt, magzat elhalással 8-és 10. hét között.. Amilyen lehetőségünk volt minden genetikai eredetű vizsgálatot elvégeztettünk, eredményük negatív lett. Az orvosok más konkrét vizsgálatokat nem javasoltak. Mostani terhességemnél eleinte duphastont 2x2, majd a 7.hét végén történt vérzésem miatt utrogestan kúpot írtak fel 3x2. A 11 hét végén újabb vérzésem lett, sokkal erősebb mint korábban, szinte elöntött a vér, amikor megállapítottak nálam egy nagyobb méretű hematómát,,Az elmúlt 1 hétben ez nem nőtt, talán vmit csökkent is mérete 2db kb 2x2cm hematómára. Utrogestan mellet rutescorbint és c vitamint is szedek. Nagyon szeretnénk ezt a babát már, mindent megtennénk érte, az uh alapján szépen fejlődik, de sajnos a placenta és a hematoma is mellső falon található. A vérzés óta folyamatosan fekszem. DE az lenne kérdésem mi egyebet tehetnék még? VAn e vmi egyéb szűrő vizsgálat ami terhesen is elvégezhető és esetlegesen egy újabb komplikációt tudna megelőzni? Pl .: APS szindrómára vagy más egyébre? Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!Ennél többet most nem tehet,Az megnyugtató,hogy a terhesség él és növekszik.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. augusztus 26., 15:59; Megválaszolva: 2010. augusztus 28., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: