• Újszülött

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Farkas Ágnes! Ancsa vagyok Tatáról. Ahogy kérte, jelentkezem. Már megszületett a kis Zita. Ma jöttünk ki a kórházból. Először május 27-re voltam kiírva, aztán június 10-re. Bementem a kórházba 10.-én, vártak 1 hetet. / Még hogy rosszul áll a Magyar egészségügy!/ :-) Utána kaptam Oxitocin injekciót egyszer, majd 2 nap múlva még egyszer, aztán 3-adszorra is:-) Magyarul kínoztak rendesen, csak nem tágultam eléggé. A harmadik elött, már éjjel rendszertelen 10, 7, 5-perces fájásaim voltak.... Reggel 5-kor raktak az oxi infúzióra................. Fél 3-ig szenvedtettek, aztán megcsászároztak. Mondván, hogy nem tágulok eléggé.... Amit ugye eddig is tudtunk!!!! Ez van....Pénz beszél, kutya ugat! Sajnos nálunk nem beszélt! Megvolt az ára! :-(( A főorvostól kérdeztem, hogy magzatvíz-vizsgálat vagy ilyesmi???? Mert hallottam, hogy belekakílhat ennyi idő után már a vízbe. Erre az volt a válasz, hogy ez hülyeség, biztos valami szőke nő mondta, mert az NST kimutatná, ha baj lenne.... Természetesen a burokrepesztés után a gyanúm beigazolódott!!!! Szerencsére nem lett baj. Utolsó 2 nap nem is csuklott.....Gondolom nem ivott bele. Viszont a kérdésem lenne, hogy mi az a normális "mennyiség" amennyit egy pár napos baba csuklik? Mert a Zizi szerintem nagyon sokat csuklik. Másik kérdésem pedig az lenne, hogy a császár után adnom kell magamnak a Clexane nevű injekciót trombózis ellen. Viszont ez áll a betegtájékoztatóban: "A készítmény alkalmazása szoptató nők esetében nem ellenjavallt, de a szoptatás felfüggesztése javasolt." Akkor??????????????? Most mi van????? Várom válaszát! Köszönettel: Ancsa Tatáról.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhesség témában

        Kedves Ancsa! Nagy orommel hallottam, hogy megszuletet a kis Zita! Bar kicsit sokat kellett varnia ra, de sebaj! Szivbol gratulalok! Abban nem igazan tudok segiteni, hogy mennyi csuklas normalis egy nehany napos babanal, de talan a szoptatasi technikan lehetne valtoztatni, hatha csak sok levegot nyel a picur, es ez okozza a pocakpanaszokat. A vedononek mutassa meg a babat, o biztosan latni fogja, hogy normalis-e a kis Zita csuklasa. A Clexane egy verhigito injekcio, ami arra valo, hogy ne legyen trombozisa. A gyermekagyas idoszakban ugyanis fokozott a kockazat, ami egy hasi mutet miatt tovabb no, ezert ezt meg kell elozni. Nyugodtan hasznalja az eloirt ideig (4 vagy 6 het) a betegtajekoztatok mindig a legnagyobb ovatossagbol nem javasolnak sem terhesseg, sem szoptatas alatt gyogyszereket, ennek ellenere megis gyakran valnak szuksegesse. Ne izguljon emiatt. Koszonom, hogy irt nekem Ancsa, nagyon orultem neki. Sajnos mar nem dolgozom az oldalon tobbet, de a kolleganom eljuttatta nekem a levelet, igy tudtam valszolni Onnek. A jovoben bizalommal forduljon Dr. Deli Tamas kollegamhoz, biztosan O is hasznos tanacsokat fog tudni adni. Vigyazzon magukra, es jo babazast kivanok! :) Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. június 25., 20:16; Megválaszolva: 2010. július 01., 13:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: