• Ultrahang hat hetes terhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! Szeretném tudni 6 hetes terhesen miket lehet látni a utrahangon? Epilepsziás vagyok, 17 éves korom óta.Gondot jelent a betegségem, a terhességemre? Előre is köszönöm.

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség epilepszia témában

        Kedves Kérdező! 6 hetesen látszik az embryo szívműködése, mérete (kb. 6-9 mm), elhelyezkedése (méhen belül vagy kívül) embryók száma (ikerterhesség vagy nem). Az epilepszia mellett gyakoribb bizonyos fejlődési rendellenességek, különösen a velőcsőzáródási rendellenességek gyakorisága, ezért különösen fontosa nagy dózisú folsavpótlás. Némely antiepileptikumok nem szedhetők, így a gyógyszeres kezelés átállítása lehet szükséges. Mindenképpen keresse fel neurológusát, illetve a terhesgondozás során genetikai tanácsadásra is menjen el, lehetőleg minél korábban.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. június 24., 16:38; Megválaszolva: 2010. június 27., 09:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: