• Ha nem jön össze a baba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Igaz még korai a kérdés, de szeretném tudni, ha mégis erre kerülne sor. 4 hónapja vagyunk rajta a baba projekten, de még semmi eredmény, és már nagyon sok praktikát kipróbáltam ( étkezésre figyelek, vitaminbevitelre, egészségesen élek, ovulációs tesztet használok, stb stb) Úgy hallottam, hogy egy év után már orvosi beavatkozásra lehet jelentkezni. Gondolom a szokásos vizsgálat, vérvétel esetleg hormonszabályozás van ilyenkor, de ha ez sem segít, akkor mi a következő lépés? Tehát a kérdésem lényegében az lenne, hogy mikor orvoshoz fordulok egy ilyen problémával, akkor mi a menet, mi fog történni pontosan? Azért is érdeklődöm, mert sokan ijesztgettek, hogy nagyon fájdalmas dolgok várnának rám.

        Dr. Herman Tünde válasza a teherbe esés témában

        Négy hónap próbálkozás után még felesleges aggódnia. Ajánlanám, hogy menjen el nőgyógyászhoz a ciklus 12. napján folliculometriára, ahol a petesejtérést figyeljük, így időzíteni tudjk pontosabban az együttléteket. Ez a hely nem lenne elég a meddőségi kivizsgálás lépéseinek közlésére, nagyon röviden próbálok válaszolni. UH vizsg., hormonvizsgálat, férj spermavizsgálata, petevezető átjárhatósági vizsgálat, de ez általában altatásban történik: együtt szoktuk elvégezni a hastükrözést, a méhtükrözést és a petevezető átjárhatósági vizsgálatot. Ne aggódjon egyik vizsgálat sem jár különösebb fájdalommal.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2010. június 23., 12:29; Megválaszolva: 2010. június 27., 16:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: