• Mitől lehet magas az afp?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az Afp vizsgálatom eredménye nagyon magas lett AFP:123,6NG/ML, a MOM1:3,43. Ez az eredmény jelentheti azt is hogy el kell vetetnem a babát? Vagy még az is lehet hogy amikor voltam 12 hetesen ultrahangon nem látta az orvosom hogy ikrek lesznek? Vagy elszámolták volna hetet? Kérem segítsen mert nagyon aggodom a babáért.

        Dr. Herman Tünde válasza a afp témában

        Az AFP lehet magas ikerterhességben, de ez már a 12. hetes UH vizsgálaton egyértelműen látszik és már a 1. UH vizsgálaton is. Magas lehet az AFP fejlődési rendellenességek és kromoszómaeltérések esetén. Jelentkezzen azonnal szülész orvosnál, a 18. hetes UH-ra, ill. szükség esetén genetikai vizsgálatra.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2010. június 23., 10:43; Megválaszolva: 2010. június 27., 16:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr / Doktornő! Kismama vagyok, többször kellett már vizelet mintát adnom a kórházban ahol szülni szeretnék. Sajnos nem mindig sikerült megoldani, hogy a pohár ne érjen az intim részeimhez (bár tudom, hogy így bacik kerülhetnek...