• alacsony vércukor terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Második terhességem 28. hetében járok. A 26. héten cukorterheléses vérvételen voltam, melynek eredményei: éhgyomor 4,7 ; 60 perces 4,1 ; 120 perces 3,3.

        A nőgyógyászom szerint "nem fontos magasnak lennie". Esetleg megismételhetjük a 32 hetes vérvételnél.

        Kérdésem, hogy nem kóros-e, ha a 60 perces nem a "várt" 7 érték körül van? A kisbabámra kihat-e valamilyen módon?

        Ez most azt jelenti,hogy a szervezetem túl gyorsan lebontja a cukrot? (Az első terhességem alatt semmi problémám nem volt.)

        Válaszát előre is köszönöm.

        Tisztelettel: B. Rita

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorterhelés témában

        Kedves Kérdező!

        A vércukorérték 3,5 mmol/l - 7,8 mmol/l között normális étkezés után. Ennek megfelelően az Önnél mért értékkel nincsen semmi gond. Mindenképpen rendszeres kisétkezéseket javaslok Önnek a terhesség idején, de nem gondolom, hogy a  magzatának bármilyen gondja adódna intrauterin ezeknél az értékeknél.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-28 11:21:48; Megválaszolva: 2010. május 28., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: