• Gyermeket szeretnénk!

    Legfrissebb cikkek a témában
     
    Gyakori kérdések

     

    Kérdés:

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!

    Azért írok, mert a véleményét szeretném megkérdezni illetve talán egy kis bizatást is várok arra vonatkozóan, hogy ugye lehet saját gyermekem?!

    Sajnos még nincs gyermekünk, de a férjemmel nagyon szeretnénk! A méhemen az elmúlt 3 évben 3 műtéttet hajtottak végre. Az 1. műtét 2006. végén történt, hysteroscopiának indult, de az erős vérzés miatt laparotomia lett belőle, melynek során a méh falából 3 myomát távolítottak el, egy 5,5x6,5 cm-eset és 2 kisebbet. A zárójelentés szerint a diagnózis adenomyosis. Később a petevezetők teljes elzáródása igazolódott, amit a műtét utáni hegesedéssel magyaráztak. Így kerültünk a Kaáli Intézetbe. Ezt követően 2 hysteroscopia is történt, mivel egy kissé megnagyobbodott, a méffalból a méhűr felé bedomborodó myomagöb miatt a méhűrben is összenövések alakultak ki, annak ellenére, hogy az 1. műtét utáni időszak teljesen problémamentesen, szövődménymentesen zajlódott le. Az utóbbi 2 hysteroscopia célja nagyobb méhüreg kialakítása volt. Jelenleg a belső méhszájtól felfelé a méhüreg hossza kb. 28 mm.

    2 lombikon vagyok túl. Az első sajnos semmilyen eredményt nem hozott. De a 2. lombik során a tanszfert követő 16. napon pozitív lett a terhességi tesztem, valószínűleg a hcg szint is szépen emelkedett, mert egyre jobban fájt a mellem, néha alhasi diszkomfortot éreztem és persze nagyon örültem! Amikor az 5. terhességi hetet betöltöttem- ami tudom, még nagyon kicsi terhességi kornak számít, mégis jó volt magamban kimondani -, először kevés barnás vérzésem lett. Pihentem, feküdtem, szedtem a gyógyszereket, de sajnos másnap egy erőteljes vérzés kíséretében elment a baba. Nagyon elkeseredtem!

    Jó lenne tudni, mi volt a vetélés oka, de gondolom, ezt nem lehet megmondani. Mégis olyan jó lenne tudni, hogy nem a méhem állapota volt az oka!

    Mit gondol? Mi a véleménye? Van esélyem, hogy terhes legyek és kihordjam a babát? Semmi nem okozna nekünk nagyobb boldogságot! Mégis szeretném reálisan látni a dolgokat és tudni szeretném, milyen esélyeim vannak!

    Válaszát előre is nagyon köszönöm!

    Üdvözlettel: G. Gabriella

     

    Válasz:

    Köszönöm a részletes leírást. Az mindenképpen positív és reménységre okot adó, hogy a második embriotranszfer sikeres volt. Itt a terhesség kiviselése a kérdéses. Csak biztatni tudom az újabb lombik programban való részvételre, remélhetőleg ez sikeres lesz és sikerül kihordani a terhességet.

     

    Kérdés:

    Kedves Doktornő!

    Köszönöm a válaszát! Csak azt szeretném még megkérdezni, hogy miért kérdéses a terhesség kiviselése? A 28 mm hosszú méhüreg miatt? Csak mert a "kérdéses" elég rosszul hangzik. De azért van esélyem? Ugye lehetséges, ha a méh megfelelőképpen tud tágulni? (Előzmények 1 laparotomia, 2 hysteroscopia adenomyosis miatt, 2 sikertelen lombik, a 2. vetéléssel végződött, következményesen kialakult, az átlagosnál valamivel kisebb méhüreg).

    Válaszát előre is köszönöm!

    G. Gabriella

     

     

    Válasz:

    Kedves Gabriella!

    Kérem, csatolja az előző kérdést és választ. Több szakértő is válaszol kérdésekre portálunkon, be kell azonosítanunk, hogy melyik kérdésről és orvosról van szó. Köszönjük.

    WEBBeteg szakértő válasza a lombik témában

    A méh ürege minimálisan kisebb az átlagosnál, mindenképpen biztatom a következő IVF- ET programra.

    Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

    Dr. Boros Miklós
    általános sebész

    Dr. Boros Miklós

    Kérdés: 2010-05-30 21:20:43; Megválaszolva: 2010. május 30., 21:20

   • Kérdések és válaszok a témakörben:
    Tisztelt Doktor Úr! Az orvosom 30an jön meg a szabadsagról de az hosszu idő nekem. Kérdesem, a poitív terhességi eredményt a teszten produkálhatja e a sárgatest ciszta? Menstruacióm kimaradt, szép pozitív teszt, tervezett baba. Válaszát...
    Tisztelt Doktor Úr ! 30 hetes terhes vagyok.A Terhesség előtt IR és PCOS el kezeltek. Pajzsmirigyre csak jódot kellett szednem egy darabig de ez volt már 3 éve utána nem kellett gyógyszer. Terhesség előtt Metfromin és bromocriptin de ezeket már...
    Par napja pozitivat teszteltem, a belgyogyaszaton a gyomorbetegsegem(laktuloz tesztem tul magas volt) miatt Normix-ot kaptam. Beszedhetem ezt varandosag alatt?
    Tisztelt Szakértő. 21 hetes terhesen az UH vizsgálaton vesetágulatot állapítottak meg a magzatnál. Egyik oldalon 12 mm-es, másik oldalon 7 mm-es. Milyen veszélyeket takar mindez, mire lehet számítani? Más rendellenésseget nem találtak, de ez...
    Tisztelt Doktor úr! 7 hetes lombikos vagyok. Az embrió él és szépen növekszik. A vizsgáló orvos viszont nem lát szikhólyagot. Ez lehetseges?
    Már egy éve szedem a Symicia nevű fogamzásgátlót, eddig nem volt semmi probléma.Mindig pontosan vettem be, nem hagytam ki egyet sem. A mostani levélnél az első héten egy tablettát késve vettem be (12óránál kevesebb idő telt el). Ezek után...
    Üdv! 24hetes terhes vagyok, a 20 hetes genetikai UH-n a kislányom egyik veséjében 4mm-es vesetágulatot láttak, majd most voltam a magánorvosomnál (akinek nyilván nem olyan nagyon pontos a gépe) és ő a leghosszabb pontok közti távolságot kb...
    Jó napot! Olyan gondom van,hogy 6 hetes terhes vagyok,hétfőn voltam orvosnál azt mondta van egy kis hüvelygyulladásom és írunk rá ki valamit de végül annyira beszélgettünk,hogy elfelejtettük a receptet.Két hét múlva megyek újra de addig sem...
    Tisztelt doktor ur/no! 7hetes terhes vagyok Es kb 1 hete vereztem,gorcsoltem. Az orvos azt mondta hogy fenyegeto veteles. Azutan 2nappal elkezdtem barnazni utanna abba maradt de gorcsok folyamatosan vannak. Ma ujra barnazni kezdtem mitol lehet ez?
    Üdvözlöm ! Az lenne a kérdésem ,hogy spontán vetélést követő egy hétben vagy vele egy időben egy együttlét után képes e szervezet vetélésre es mellette másik petefészekben vagy a méhben egy életképes embrió megmaradni ? A vetélés...