• Gyermeket szeretnénk!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        Kérdés:

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Azért írok, mert a véleményét szeretném megkérdezni illetve talán egy kis bizatást is várok arra vonatkozóan, hogy ugye lehet saját gyermekem?!

        Sajnos még nincs gyermekünk, de a férjemmel nagyon szeretnénk! A méhemen az elmúlt 3 évben 3 műtéttet hajtottak végre. Az 1. műtét 2006. végén történt, hysteroscopiának indult, de az erős vérzés miatt laparotomia lett belőle, melynek során a méh falából 3 myomát távolítottak el, egy 5,5x6,5 cm-eset és 2 kisebbet. A zárójelentés szerint a diagnózis adenomyosis. Később a petevezetők teljes elzáródása igazolódott, amit a műtét utáni hegesedéssel magyaráztak. Így kerültünk a Kaáli Intézetbe. Ezt követően 2 hysteroscopia is történt, mivel egy kissé megnagyobbodott, a méffalból a méhűr felé bedomborodó myomagöb miatt a méhűrben is összenövések alakultak ki, annak ellenére, hogy az 1. műtét utáni időszak teljesen problémamentesen, szövődménymentesen zajlódott le. Az utóbbi 2 hysteroscopia célja nagyobb méhüreg kialakítása volt. Jelenleg a belső méhszájtól felfelé a méhüreg hossza kb. 28 mm.

        2 lombikon vagyok túl. Az első sajnos semmilyen eredményt nem hozott. De a 2. lombik során a tanszfert követő 16. napon pozitív lett a terhességi tesztem, valószínűleg a hcg szint is szépen emelkedett, mert egyre jobban fájt a mellem, néha alhasi diszkomfortot éreztem és persze nagyon örültem! Amikor az 5. terhességi hetet betöltöttem- ami tudom, még nagyon kicsi terhességi kornak számít, mégis jó volt magamban kimondani -, először kevés barnás vérzésem lett. Pihentem, feküdtem, szedtem a gyógyszereket, de sajnos másnap egy erőteljes vérzés kíséretében elment a baba. Nagyon elkeseredtem!

        Jó lenne tudni, mi volt a vetélés oka, de gondolom, ezt nem lehet megmondani. Mégis olyan jó lenne tudni, hogy nem a méhem állapota volt az oka!

        Mit gondol? Mi a véleménye? Van esélyem, hogy terhes legyek és kihordjam a babát? Semmi nem okozna nekünk nagyobb boldogságot! Mégis szeretném reálisan látni a dolgokat és tudni szeretném, milyen esélyeim vannak!

        Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Üdvözlettel: G. Gabriella

         

        Válasz:

        Köszönöm a részletes leírást. Az mindenképpen positív és reménységre okot adó, hogy a második embriotranszfer sikeres volt. Itt a terhesség kiviselése a kérdéses. Csak biztatni tudom az újabb lombik programban való részvételre, remélhetőleg ez sikeres lesz és sikerül kihordani a terhességet.

         

        Kérdés:

        Kedves Doktornő!

        Köszönöm a válaszát! Csak azt szeretném még megkérdezni, hogy miért kérdéses a terhesség kiviselése? A 28 mm hosszú méhüreg miatt? Csak mert a "kérdéses" elég rosszul hangzik. De azért van esélyem? Ugye lehetséges, ha a méh megfelelőképpen tud tágulni? (Előzmények 1 laparotomia, 2 hysteroscopia adenomyosis miatt, 2 sikertelen lombik, a 2. vetéléssel végződött, következményesen kialakult, az átlagosnál valamivel kisebb méhüreg).

        Válaszát előre is köszönöm!

        G. Gabriella

         

         

        Válasz:

        Kedves Gabriella!

        Kérem, csatolja az előző kérdést és választ. Több szakértő is válaszol kérdésekre portálunkon, be kell azonosítanunk, hogy melyik kérdésről és orvosról van szó. Köszönjük.

        WEBBeteg szakértő válasza a lombik témában

        A méh ürege minimálisan kisebb az átlagosnál, mindenképpen biztatom a következő IVF- ET programra.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-30 21:20:43; Megválaszolva: 2010. május 30., 21:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: