• Bal bordaív alatti fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Úr !

        33 hetes kismama vagyok. 2 napja bal bordaív alatti feszítő fájdalmat érzek, a mellkasomban nyomás érzésem van és a bal karom fáj. Ön szerint lehet, hogy a baba okozza ezt a fájdalmat ? A baba nagyon sokat mozog és sokszor érzem, hogy feszíti a bordáimat.

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a bordaív alatti fájdalom témában

        Kedves Kismama!

        Valóban okozhat bordaív alatti fájdalmat, ha a baba nyomja a bordákat, ez gyakori jelenség. A kar fájdalmát a rossz testhelyzet, alvási pozíció, stb, is okozhatja, a mellkasi fájdalmnat pedig okozhatja szintén a nagy pocak miatt  felnyomódott mellkasi szervek, esetleg refluxbetegség.

        Ellenben a biztonság és a pontos diagnózis  kedvéért javaslom, hogy egy hasi ultrahangot és egy laborvizsgálatot végeztessen, már csak a saját megnyugtatása végett is,a  apanszt pedig említse meg gondozó szülészorvosának.


        Dr. Koór Sándor
        urológus

        Dr. Koór Sándor

        Kérdés: 2010-05-17 13:13:56; Megválaszolva: 2010. május 17., 13:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó