• Becsült súly

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor úr jelenleg 37 hetes várandós vagyok és a tegnapi ultrahangon az orvosom azt mondta, hogy a kisfiam becsült súlya 2060gr. Azt mondta ne essek kétségbe, mert arányosan kisebb a pici, és én sem vagyok egy nagydarab nő (158 cm magas vagyok). Mégis engem nagyon nyugtalanít és azt szeretném megkérdezni, hogy számíthatok-e arra, hogy esetleg inkubátorba fogják tenni a kórházban? 38 hetesen május 11-én lesz a programozott császárom. Addig mennyit nőhet még súlyra kb. a kisfiam? És a becsült súly és a valós súly között mennyi eltérés lehet? Mivel pontosan a súlyát nem lehet meghatározni. Válaszukat előre is köszönöm. Timi

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, UH témában

        Kedves Timi!

        Azóta már megvolt a császármetszése, és ami a lényeg, az mostanra kiderült. Nem az UH-os becsült súly a lényeg, hanem az, amit a mérleg mutat. Nem a súlyt kell nézni, hanem a méreteket, a fejkörfigatot, stb. remélem mindketten jól vannak.

         


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-05-11 18:49:45; Megválaszolva: 2010. május 11., 18:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: