• Láb vizesedés terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        18 hetes kismama vagyok, és nagyon vizesedik a lábam.

        Már nincs is olyan nap, hogy ne vizesedett lábbal keljek, és ez napközben csak rosszabb lesz.

        Főleg a lábfejem van bedagadva olyan szinten, hogy lépés közben remeg is.

        Mit lehet ez ellen tenni, és egyáltalán mitől van?

        Gondolom ez nem normális, és túl korai még ennyire vizesedni.

        Nem ártalmas ez a babára?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Üdvözlettel!

        Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, ödéma témában

        Kedves Krisztina!

        Mindenképpen nagyon fontos lenne az orvosi ellenőrzés, ilyenkor a vérnyomást és a vizelet fehérjét is ellenőrizni kell, hogy lássák, nem-e a terhesség alatt időnként jelentkező toxaemiáról van szó. Bár jellegzetesen ez a kórkép később alakul ki, de mindenképpen szükséges ezt ellenőrizni. Emellett a vesefunkció ellenőrzése, és a szív- és érrendszer működésének a kivizsgálása is szóba jön belgyógyászaton, ha ennyira súlyos a lábdagadás.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-10 10:00:27; Megválaszolva: 2010. május 10., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: