• Terhesség és bárányhimlő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr!

        Ma derült ki,hogy 7 hetes terhes vagyok.Március 3.-án volt utoljára a mensesem.Gyerekeim akkor hozták haza a bárányhimlőt az oviból,ami rajtam 10-én jött ki.A baba a betegség lezajlása után foganhatott meg.Ezt az orvosnak elflejtettem említeni.Tudom,hogy a bárányhimlő károsodást okozhat az embriónál,ezért nagyon aggódok.Ilyen esetben mekkora az esélye az egészséges baba születésének? Várom mielőbbi válaszát.Köszönettel:Tímea

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, bárányhimlő témában

        Kedves Tímea!

        Az biztos, hogy a bárányhimlő nagyon sok veszélyt jelenthet a születendő magzat számára. Kérdés, hogy a maga betegsége és a gyermek fogantatása hogyan zajlott és hogyan alakult. Előre semmiképpen nem akarok nyilatkozni, de szerintem fel kellene keresnie egy genetikai labort (klinikákon van vagy pedig a Máv kórházban dr. Hajdu Krisztina) és meg kell ott beszélni, hogy mi ilyenkor a teendő. Az a baj, hogy túl sokat veszíthet ha éppen akkor volt terhes, amikor a betegsége zajlott. De mondom ne döntsön, amíg konkrétan egy szakemberrel erről nem beszél.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010-05-01 10:57:35; Megválaszolva: 2010. május 01., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: