• Haskeményedés terhesség vége felé

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr!

        36. hetes terhes vagyok. Eddig hal istennek problema mentes. Kb. 1 hete viszont allandoan kemenyedik a hasam. Szinte folyamatos a dolog, olyan mintha kovekkel lenne tele a hasam. A fekvesen kivul semmi sem megy. Semmi jele, hogy esetleg szulni keszulnek. A kerdesem az lenne, hogy ez arthat e a babanak?! Vagy ez esetleg termeszetes es a kovetkezo 4 het mar ilyen lesz?!

        Valaszat elore is koszonom.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség alatti panasz témában

        Kedves Hölgyem!

        A szülésnek a gyakori keményedés is jele lehet, emiatt jó lenne egy ellenőrző vizsgálat is. Emellett a terhesség végéhez közeledve a jósló jellegű méhtevékenység is beindul, ami hasonló ahhoz, amit most érez. Hogy biztos legyen benne, hogy a méhszáj nem kezdett el észrevétlenül kinyílni, menjen el kontrollra, és az NST-n is említse meg, hogy gyakran keményedik, mert akkor a fájástevékenységet is ellenőrizhetik.

         


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-02-23 22:19:45; Megválaszolva: 2010. február 23., 22:19

        Tudjon meg többet: terhesség alatti panasz
      • Kérdések és válaszok a témakörben: