• Mit szedhetek terhesen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.nő/úr! 7 hetes terhes vagyok és kissebb vérzésem és alhasi szurkálásom van.Voltam vele orvosnál aki megnézte uh-on és azt mondta zárt a méhszály és nincs bevérzés. Adott rá Magne B6-ot,rutascorbin-t és ajánlotta a Femibion 800-at. Beszéltem egy másik orvossal is,miután a rutascorbin betegtájékoztatóján az áll,hogy terheseknek nem ajánlott a szedése.Aki annyit mondott,hogy szokták terhesek szedni de nem ajánlja és kérdeztem,hogy ez a 3 fajta gyógyszer szedhető-e együtt,mert a femibionban van c-vitamni is és B6 vitamni is,viszont azokból van a rutascorbinban is és a Magne B6 ban is ée nem szeretném túl adagolni,erre a másik orvos annyit mondott lehet eggyütt szedni de nem ajánlatos. Ki szeretném kérni a véleményét,mert így két teljesen ellentétes vélemény után elbizonytalanodtam.Ha nem vetélek el"amiben bízok",akkor szeretném ha egészséges kisbabám születne és nem károsítaná ez a sok fene gyógyszer. Ezek után ön mit ajánl,mit szedhetnék a rutascorbin helyett(gondolom azt vérzés csillapítóként írta fel az orvos),és szedhetem e a femibion 800-at,a Magne B6-ot és a Rutascorbint (vagy amit ajánl helyette) együtt?Vagy szedjem csak a Femibion-t? Gyors válaszát nagyon várom és előre is hálásan köszönöm. Maradok tisztelettel:egy aggodó kismama.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, vérzés témában

        Kedves Aggódó Kismama!

        A rutascorbint terhesség alatti hatását még nem vizsgálták, ezért nem szeretik adni (ahogy a második orvos se szeretné), de eddig még károsodást okozó hatást sem írtak le. A másik, hogy nyugdtan szedheti a gyógyszereket együtt, de szükséges lenne UH-os vizsgálat, amennyiben a vérzés nem múlt el. Ebben az esetben én Utrogestan hüvelygolyót javasolnék a Rutascorbin helyett, amiben progeszteron van, talán ez megfogja a vérzést. Tehát kontrollra vissza kell mennie még, és akkor meglátják.

         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-02-22 23:11:35; Megválaszolva: 2010. február 22., 23:11

        Tudjon meg többet: terhesség, vérzés
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        8 hetes teehes vagyok.beverzes a mehembe;vetelesgyanus.magas feherjeszam a vizeletbe.10 v alatti az ertek nekem 79.bakterium:sok a vizeletbe.tobbi ertekem jo.rossz kozerzet,hanyinger;elejen kb3 hete volt pici verzes;hasfajas;derek..ez mar nincs.par napja...
        Tisztelt Doktor Ur/no! 9 hetes terhes vagyok, 4 hete tudtam meg, hogy babat varok. Szinte pontosan akkor vettunk magunkhoz egy kiskutyat, akit masodszor fereghajtottam a napokban, (elvileg korabban is lett fereghajtva 2x) es sajnos volt fereg a szekleteben....
        31 hetesen a következők voltak az ultrahang eredményei: Bpd 85mm, hc: 295mm , ac: 273mm , fl: 57 mm , becsült súly: 1800 gramm! Kérdésem az lenne, hogy ezek normális eredmények 31 hetesen? A Bpd nem túl nagy a korához képest? Mondjuk a...
        Tisztelt Doktor úr! Progesterone szedése okozhat e fejlődési rendellenességet?
        Tisztelt Doktor Úr! 31 hetes kismama vagyok. A terhességem 23. hetében nőgyógyász javasolta számomra Duphalac szirupot, amelyet azóta is rendszeresen szedek. Többször próbáltam abbahagyni, és helyette természetes székletlazítókat fogyasztani...
        Ultrahangon megállapítottak méhemben egy cisztát, ill. epekövet, utólag kiderült ekkor már 4 hetes terhes voltam, epekőre alapoztam a hányingeremet, előjegyeztek epeműtétre, később kiderült 19 hetes terhes vagyok,elmondtam nőgyógyászomnak,...
        Tiszelt Doktornő! Kiderült, hogy 6 hetes terhes vagyok. 2 éve várunk a babára, tsh problémák miatt nem sikerült eddig. Most szerencsére lement 1re.Egyből teherbe estem. A problémám az lenne, hogy lassan egy hete szűnni nem akaró alhasi...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy nagy aggodalom miatt fordúlnék Önhöz. Két egészséges kislány anyukája vagyok. Férjemmel elérkezettnek láttuk az időt egy kistestvér érkezéséhez. Rákszűrő vizsgálaton is voltam, ami P1-es lett. Mivel minden...
        Tisztelt Doktor Úr! Sajnos esemény utáni tablettát kellett használnom(escapelle).A "baleset" után 3 órán belül bevettem.Egy hétre rá 2 napig tartó erős vérzés volt tapasztalható amit menstruációs fájdalmak kísértek,ez( "menstruáció") 13...