• Lehetek terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        Szeretném megköszönni eddigi válaszait. A problémám,hogy PCO-s jellegű cisztám volt,4 hétig fájta nagyon a hasam,hányinger,stb,de azt mondta az orvos u.h-on,hogy felszívódott. Ez 2 hete volt,most megint nagyon fáj a hasam,hányingerem van,hőemelkedés,és derékfájdalom./lehet valami fertőzést is összeszedtem,mert túrós folyásom van ,de ez máskor is volt,és nem voltak egyáltalán ilyen tünetek./ Most azt szeretném megtudni,hogy ezek lehetnek terhesség  tünetei /csak 1 hetes lehetek,MÉG KORAI LENNE TÜNETNEK?/,vagy visszajött a ciszta?Az előző cisztámnál nem volt derékfájás,és hőemelkedés.Nagyon szeretnék babát a párommal,hónapok óta nem jön össze,elkeseredett vagyok,ezért érdekel a véleménye.És most már az utolsó próbálkozásunk volt,mivel idősebb a párom!  Nagyon köszönöm válaszát! A.Ágnes

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fádalom témában

        Kedves Ágnes!

        A ciszta magyarázhatná az alhasi panaszokat, de a láz, hőemelkedés és bő folyás mindenképpen fertőzésre utal. Sajnos azt kell, hogy mondjam, ismét orvosi vizsgálatra van szükség, hogy a kismedencei gyulladást kizárják, és a fertőzést kezeljék. Terhességi tünetek kb. a kimaradt menses után jelentkezne, ez még korai lenne.
        A hónapok egyáltalán nem jelentenek sok időt, a tervezett terhesség nem azt jelenti, hogy egyik hónapról a másik hónapra. Sok feltételnek kell teljesülnie egyszerre ahhoz, hogy a megtermékenyülés bekövetkezzen. Hogy az esélyt növeljék alkalmazhatja a hőmérős módszert, és vehet a gyógyszertárakban LH tesztet, így a peteérés időpontját biztosabban meghatározhatja. Legyen türelmes, meddőségről csak egy év sikertelenség után beszélünk. Vérzészavarról nem írt most, de ha esetleg lenne, akkor azt hamarabb is ki kell vizsgálni.
        És kérem, semmiképpen se mondja, hogy az utolsó próbálkozásuk volt, annyira biztosan nem idős a párja!!!


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-16 22:11:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: